YENİLENEN VE GÜNCELLENEN Z-KÜTÜPHANEMİZ

Okul kütüphanemizin geliştirilmesi ve kütüphanemizi sosyal bir çekim merkezi haline getirme adına çalışmalarda bulunduk.Öncelikli olarak okulumuzda kitap kampanyası düzenledik.Bu kampanya sayesinde 900 olan kitap sayımız 2500 adete çıkardık.3 adet bilgisayarı öğrenci kullanımına açtık. Ardından bu kitapları sınıflandırıp,kaydettik. Kitap alımının kolay olması için tüm öğrenci kimliklerini ve kütüphane kitaplarını  barkodlayıp elektronik ortama yansıttık.Barkod okuyucu temin ederek kitap ödünç verme ve teslim alma işlemlerini hızlandırdık.  15 tane öğrencimize kütüphane kitap sisteminin nasıl çalıştığı hakkında bilgi verip görevlendirdik.'Kitap Kumbarası' adını verdiğimiz çalışma ile öğrencilerimizin dileği zaman kitap bağışı yapmasını sağladık.Sınıflarımızı düzenli olarak kütüphaneye getirerek kitap sevgisini aşılama  adına farklı branşlarda dersler işledik.Her ay kütüphane sistemi üzerinden en fazla kitap okuyan sınıf ve en fazla okuyan ilk 3 öğrencinin tespit edilip ödüllendirilmesi çalışmalarımız devam ediyor.

Tüm bunlara ek olarak seslendirilmiş öykü dinleme çalışmaları,satranç kursları,satranç turnuvaları,toplantılar içinde etkin bir şekilde olarak kullanılmaktadır.

04.05.2022 707

04-05-202204-05-202204-05-202204-05-202204-05-2022