DENEYAP ATOLYELERİ BAŞVURU DETAYLARI BELİRLENDİ

DENEYAP ATOLYELERİ BAŞVURU DETAYLARI BELİRLENDİ

Değerli okul müdürlerimiz ve koordinatörlerimiz. Milli Teknoloji hamlesinin en temel kaynağı olan Deneyap atölyelerimize son başvuru tarihimiz 25 Şubattır. Okullarımızdaki 4,5. Sınıf ve 8,9. Sınıf öğrencilerimizin deneyap atölyelerindeki eğitime başvurmaları önemlidir. Devletimizin vermiş olduğu desteği olumlu ve en yetenekli öğrencilere ulaşması için sizlerden destek bekliyoruz.

Deneyap Türkiye’nin temel amacı, ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturarak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmektir.

Deneyap atölyelerine dahil olmak isteyen 4. sınıf ve 5. sınıf, 8. sınıf, 9. sınıf ve lise hazırlık sınıfı kademesindeki öğrenciler, web sitemiz üzerinden duyurulan başvuru süresinde online başvurularını tamamlar. Başvuran adaylar Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür alanlarından oluşan toplam 40 soruluk E-sınav, Çevrim İçi Eğitim ve Görev Tamamlama, Uygulama Sınavı olmak üzere üç aşamadan oluşan seçme sürecinden geçerler. Belirlenen kontenjan dahilinde süreci başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ nde 36 aylık bir eğitim programına dahil olurlar.

Deneyap atölyelerinde eğitimler HAFTASONU ve ÜCRETSİZ dir. Öğrencilerimiz 11 farklı kategoride eğitim alırlar ve bu eğitimler ileri düzey eğitimlerdir, öğrencilerimizin hayatları boyunca bu eğitimleri bir arada ve uygulamalı şekilde alabilecekleri bir mecra bulunmamaktadır. 

Deneyap atölyeleri T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı koordinasyonunda yürütülen atölyelerdir.

Eğitim başlıklarımız hakkında detaylı bilgi için;

https://www.deneyap.org/tr/egitim/basliklar/  

Başvuru için ve detaylı bilgi için; https://deneyap.org/tr/basvurular/sinav-basvuru/ 

BAŞVURU LİNKİ;

https://t3kys.com/tr/deneyap/profileCreate 

Kayserimizde karşılaşılan problemler için; 

Uğur TEKTEN: 0506 296 78 59

Ömür ARSLAN: 0553 104 39 42

16.02.2024 72

16-02-2024